Wat is sportmassage

Een paard is een atleet. Op elk niveau, in iedere discipline in de wedstrijdsport of recreatief. Er wordt van een paard prestaties gevraagd die een sterk en soepel lijf vereisen. In de humane (wedstrijd)sport is massage inmiddels niet meer weg te denken en is men zich bewust van de positieve effecten van een massage voor of na een wedstrijd of tussendoor.

Bij een paard zou dit niet anders moeten zijn. Immers hij heeft bij het leveren van prestaties ook nog een ruiter op zijn rug die hem in min of meerdere mate belemmert in zijn beweging en balans. Een werkwillig dier als een paard zal bij (beginnende) klachten niet snel iets laten merken.

Beginnende spierproblemen kunnen op de langere termijn echter tot grote problemen leiden zoals scheefheid of gewrichtsproblemen. Sportmassage helpt deze spierproblemen te voorkomen en verhelpen waardoor het paard niet alleen zich lichamelijk maar ook mentaal beter zal voelen.

Sportmassage bestaat uit Hands-on technieken en is gericht op de oorzaak van de spierproblemen. Hiermee verschilt het van een gewone massage.

Sportmassage verlicht niet alleen pijn en verminderd blessures maar helpt ook om is niet alleen om de pijn te verlichten en blessures te verminderen maar ook om eventuele blessures in de toekomst te voorkomen.

Contact

Joke Abbring
E-mail: info@farasi.nl
Telefoon: +31(0)6 50 696 005

 

 

Facebook